Sunday, February 20, 2011

RUC [real undergraduate conference] '11





jam 7 pagi tadi.. ktorang bertolak ke putrajaya untuk join REAL Undergraduate Conference 2011 yang dihadiri oleh more than 700 students from IPTA dan IPTS seluruh Malaysia... dari Perlis sampailah ke Sabah... Melayu sampailah ke Cina... Semua ada... and very 1 Malaysia.... R.E.A.L stands for... [R]elationship::[E]quipping::[A]ttitude::[L]eadership::


sampai2 saja kat PICC, terus kitorang dibawa breakfast... sedaap giler nasi lemak... fikir2 tak nak makan sebab tengah diet... tapi lantak la... lapo ya amat dah.... pas makan kitorg pon masuk ke dalam hall and meet dengan students from other universities...


speakers yang cakap bukan calang2 orang... diorang ni memang dah ada nama yang gah kat Malaysia.. antaranya Timbalan KSU kepada Menteri Pengajian Tinggi... then Dr.Sharifah Mazlina dan CEO TNB ynag baru menang CEO of Asia.... 


pendek kata memang motivated la dengar ceramah diorang ni.. sangat2 berjaya... yang paling menarik bila Sharifah Mazlina citer pengalaman2 dia.... cam best je rasa.... belajar jugak how to manage financial... how to maximise our potential to be a leader and banyak lagi.... mungkin nanti akan share kat sini serba sedikit... kot2 berguna utk kita semua...



in the end, kitorang ada funtime... the comittee bagi 15 bola besar... then kena baling2 bola tu ikut alunan muzik tu sapa2 saja... sapa yang las pegang bola tu bila muzik stop... so diorang kena naik stage....ala2 kerusi muzik la konsep dia tu... ada gang2 UPNM sangat2 la kejam pekena sorang budak pompuan ni.... touchkan bola kat budak tu biar dia kena naik pentas.... tapi kat atas pentas tu bukan kena wat pa2 pon... just laungkan slogan RUC 2011 iaitu.....


 I BELIEVE I CAN UPGRADE MYSELF         

dan 30 yang bertuah (game tu ada 2 round) dapat goodies yang ada buku tulisan Dr. Sharifah Mazlina tu... rugi la plak tak sentuh bola tu langsung... bleh dapat buku free...  

makanan memang bes.. ya la kan.. tempat yang grand sangat... dah la free... yuran sepatutnya beratus2 tapi ditanggung UiTM... thanks UiTM... 


selain tu, dapat jugak kenal2 kawan dari u lain cth UPM, UM dan UMT... walaupon sat je jumpa tapi tetap dapat bina new network yang sangat2 berguna masa depan... besides that, dapat jugak kenal dengan junior course kitorang.. budak2 part 2 yang agak gila2... senang giler nak masuk dengan diorang... sporting....    


AKU, KAMIL DAN JUNIOR!!!
a day in PUTRAJAYA sangat2 bes... makan free... ceramah oleh insan2 yang hebat2... rasa sangat2 bertuah...

morning in putrajaya... lawa kan gambar ni.. no edit..


                          

1 comment:

  1. uww..ade pic sy disitu..haha..~afi~

    ReplyDelete

marilah membebel...